April 03, 2017

Kebaikan Brewer Yeast Untuk Kucing

Kite ada dua ekor kucing kat rumah. Oyen dan Baby.  Tengah berfikir nak bagi budak berdua tu brewer yeast sebab ada terbaca baik untuk kulit kucing. So apalagi i pun google lah kebaikan brewer yeast ni, which i am going to share here.



 My Oyen





 So kebaikan kebaikan nya adalah :-

  1. Bulu kucing akan jadi lembut, cantik dan berkilat.
  2. Kurangkan bulu gugur dan menguatkan bulu kucing.
  3. Elakkan kutu sebab brewer yeast ni ada bawang putih which kutu tak suka.
  4. Boleh tambah selera makan kucing. Which is good because Oyen memang kurang sangat makan. 
  5. Treat juga untuk kucing sebab kucing suka sangat brewer yeast ni. 
  6. Ikut dose yang disyorkan supaya poo poo dok lembik. 4.5kg kucing = 1 tablet.
  7. Kuatkan keimunan kucing.


Kucing yang bunting dan baru bersalin pun digalakkan consume brewer yeast ni.  Kena tambah dose sebab khasiat dia akan ke janin melalui ibu. (macam orang jugak hihihihihii)


So moh le kekedai cari brewer yeast.  Nanti kite update Baby and Oyen suke tak brewer yeast tu.








No comments:

Post a Comment

Kebaikan Brewer Yeast Untuk Kucing

Kite ada dua ekor kucing kat rumah. Oyen dan Baby.  Tengah berfikir nak bagi budak berdua tu brewer yeast sebab ada terbaca baik untuk kuli...