June 25, 2013

Putih

The haze baru sampai Penang yesterday..Uh uh okaylah dan i memang dah mula sakit tekak batuk etc...Semalam actually i kat Perlis pun, site valuation... Balik Penang tengok Seberang dah teruk dan Penang Island not that bad...Tapi i dah batuk2, lemah antibodi apa nak buat...Padal memang minimum sangat kot terdedah to haze sebab memangjang dalam aircond je kan....

Actually i tengah cari affordable apartment to buy. Small, clean, nice not to far from town. And affordable...But but but...in Penang.....sighttt....ada 500ribu boleh la nak beli rumah yang so-so...I takde....

Well tak nak rush...tak nak menyesal nanti, since i ada buat freelance sekarang. Alhamdulillah :)

Nak berangan dululah ......

BTW, sekarang pun i renting alone.......


Yes, i looking for apartment for single living...Nanti dah kawen where to stay or whatever,its in the future. Better think about current situation...Ehehehe....


Small, clean and simple





Walaupun tak banyak kasut


June 13, 2013

Deco idaman (ewah)

Dekat living room, ada sofa warna putih dan cermin gedabak besar kat belakang sofa...










Simple kitchen top macam ni..putih mulus (fefeling rajin sangat nak mengemas) dan colourful carpet macam ni...ewahh...sure pagi petang siang malam i rajin masak...ekeke...





For working area..aka tempat main laptop ,,, surf tenet etc....nak buat gambar bentuk macam...dah lama idam...tapi dok pilih pilih gambar nak cuci pun tak siap siap lagi..cik as...cik as..





Ini namanya tak sedar diri..nak semua benda putih mulus.tanpa sedar diri clumsy gila.....ahhh lantak....meja makan idaman...well since i living alone..its enough for me,



Idamkan kepala katil lembut macam ni sebab i selalu terhantuk kat dinding masa tidur ganas okay dokay




Dan hakikatnya, jari sendiri terluka kerana terkena kuku sendiri....tahap clumsy yang tak terhingga...pun idamkan rumah all in white....kehkeh









Life Update June 2013

Assalamualaikum,

Update lah sangat kat. Hidup sama jeh...Oh semalam i start doing something i love and make me happy and earn some money in return, not so much but much better than my expectation. Alhamdulillah.

Yang lain-lain tu biasa je lah...

Now is sleepy, lunch makan banyak sangat...tegang perut...

Adakah ia akan pecah?

 

June 04, 2013

i am at a way where..life must go on....nothing sparkling anymore...just go on.....bored bored bored. ...tough...tough...tough....

Kebaikan Brewer Yeast Untuk Kucing

Kite ada dua ekor kucing kat rumah. Oyen dan Baby.  Tengah berfikir nak bagi budak berdua tu brewer yeast sebab ada terbaca baik untuk kuli...