March 01, 2013

Cara Traditional nak hilang SAKIT GIGI

Tips ni untuk kes gigi berlubang je tau. I ada satu gigi berlubang tapi takut nak p palam jadi kadang2 dia sakit, tapi since i guna petua ni dah lama sangat tak sakit. Sebab semalam adik i message dia sakit gigi, so ter recalled petua ni.



Guna cengkih ni, tumbuk dan sumbat dalam lubang, Tapi i malas i terus sumbat sebatang dalam lubang gigi. hIhi. Tapi make sure dalam lubang tu xde sisa makanan atau apa. Gosok sebersih2 nya. 



4 comments:

  1. first time tahu ni.. Alhamdulillah setakat ni gigi ena tak pernah berlubang, namun mana ahu akan datang.. boleh guna tips ni.. bukan setakat elok untuk muka, malah gigi pun.. subhanaAllah, ciptaan Allah

    ReplyDelete
  2. alaaaaa, petua utk geraham bongsu sakit ade x bebeh?...besides dentist please...hehehe..

    ReplyDelete
  3. Okay.. noted. boleh apply cara ni. Skrg tgh sakit gusi sebab kalsium tak cukup. Eh, sakit gusi boleh ke guna cara ni?

    ReplyDelete
  4. hehehehe.... pnh try petua ni tp tak jalan jgk... sudahnya p doktor jgk cabut.... kena pau gegiler cabut gigi kat sini....=(

    ReplyDelete

Kebaikan Brewer Yeast Untuk Kucing

Kite ada dua ekor kucing kat rumah. Oyen dan Baby.  Tengah berfikir nak bagi budak berdua tu brewer yeast sebab ada terbaca baik untuk kuli...