March 06, 2013

Mimpi yang tak sampai

Kadang kadang macam dah penat.
Entahla.
Dah tak tau apa nak buat.

Baru nak menampakkan hasil, ada orang cantas.
Di stab from the back.

Honestly i just tired of waiting.
Not much i can do.
Not much pun its just me doing everything.
Anything that i could do.

Feel sad.
Why it so hard on me?

I just want to be happy.
I tired of waiting.

Senang cakap, tapi seriously i dah penat.



Ikan fresh

Okay beli ikan pun nak update blog hokey...hihi...
Ini beli kat direct fisherman kat Tanjung Bungah. Fresh dan murah banyak dari beli kat pasar.
Jadi memang berebut gila gila okay.
Ini kira hebat ah...
Bf teman. He spoil  me so much eh? Teman beli ikan and grocerry for me to cook for upcoming week.
Last Friday nih.







March 04, 2013

Langkawi Island Hopping, Pulau Tasik Dayang Bunting

Kiri dan kanan kiter is twin, yang baju kotak kotak abang. Okaylah diorang semua budak yang baik dan mendengar cakap senang mak su nak bawa jalan-jalan.

Btw we on the deck dekat tasik dayang bunting itself lah. Kakak i cakap kat sini, tasik ni akan makan orang sorang. Huhuh scary.


 Rendam kaki


 Daki dulu sebelum jumpa TASIK












The Tasik 





Ini laut















 In case u wondering, ammar doing gangnam style






 TQ 







 

March 01, 2013

Cara Traditional nak hilang SAKIT GIGI

Tips ni untuk kes gigi berlubang je tau. I ada satu gigi berlubang tapi takut nak p palam jadi kadang2 dia sakit, tapi since i guna petua ni dah lama sangat tak sakit. Sebab semalam adik i message dia sakit gigi, so ter recalled petua ni.



Guna cengkih ni, tumbuk dan sumbat dalam lubang, Tapi i malas i terus sumbat sebatang dalam lubang gigi. hIhi. Tapi make sure dalam lubang tu xde sisa makanan atau apa. Gosok sebersih2 nya. 



Kebaikan Brewer Yeast Untuk Kucing

Kite ada dua ekor kucing kat rumah. Oyen dan Baby.  Tengah berfikir nak bagi budak berdua tu brewer yeast sebab ada terbaca baik untuk kuli...