January 23, 2013

2012



Well 2012, tahun yang agak tenang bagi i. Alhamdullilah dan berharap 2013 will bring joy and peaceness for moree! Nak ingat ingat 2012 lah..gitu..I cuma nak ingat kenangan indah bersama orang tersayang...ohhh maaf ye kalau ada yang tergeli tekak.

January
Me and bf went to Cameroon Highland. Ikut jalan lama. Ada air terjun..tapi tak mandi pun sebab kiter pergi pun on the spot sebab bosan Penang tak de apa. So Cameroon lah tempat terdekat pun...Pergi pagi balik malam....








(Snap and edited by me)



February
 Hanging out with my lil brother. Sekarang mak ayah dah tak der. Kita dah jarang jumpa. Dia sewa rumah kat Bukit Tangga, Jitra. So setahun 2 3 kali je jumpa. But no worry maxis menghubungkan kita. Chewah!



He like my father, me like my mother. Thats why we are different. Ayah (malay+india)..mak (pure siam)



March

Bf  start kerja balik selepas 2 tahun dok saja aka mengangur. Yer, alhamdulillah bulan january tahun ni, office dia dah beroperasi. Tengah run 1st job. Syukur. 

 Ni kat Lumut. Bf i yang baju biru



April
Kita sama sama ke Lumut, lepak kat Teluk Batik. Kinda nice pace.... bf ada meeting,then terus ke KL dan ke Genting. Weee. Beberapa malam jugak bermalam kat KL. Oh bf i kerja kat KL, kira long distance lah.







 Hanging out with gf. Sekarang i dah jarang keluar poya-poya.Keh3. Homey girl





May

Finally decide sewa sorang-sorang. Sebelum ni i sewa satu flat 5 orang. Bayangkan....Selama 2 tahun menyewa tak kisah sangat sebab i ada kat rumah weekend ajer, weekday kiter tido hotel. Kah-kah....

Tapi sedih bulan pertama sebab tak cukup budget, rumah kosong jer. Yela pindah pun kan dah 4 bulan deposit. sobs. So malam malam makan maggi atau kalau balik awal bolehla tapau kat Kampung Melayu. Tv pun tak ada, peti ais tak ada. Mesin basuh lagilah tak der.




June

Friend from Johor come to Penang, so excited naik bukit Bendera. Yang lain biasa-biasa jer...keh4


 


July
Cut my hair real short. Oh.... and bought myself peti sejuk, dan tv...yeay




August
Get myself notes keh3 dan barulah rumah sempurna with sofa, mesin basuh dan barang2 lain. Selepas 4 bulan hidup dalam serba kekurangan. Gitu!


Hanging out



September

Bake a pavlova for the first time, i deserve a shout out keh4






My best roomate ever masa USM kawen, Ni kira geng hostel lah ni...kelas geng lain lol



And kita pergi melawat baby Adleena with Atie, Aimi punya baby girl. Adaka husband Aimi cakap i cina. ceh. But no picture...










October
Raya haji sorang sorang kat Penang. Raya kedua sebenarnya sorang-sorang. Doa semoga tahun depan lebih baik. Insyallah.

I found a new hobby..memasak. Tahun 2012 banyak sangat try resepi baru. Alhamdullillah. Ada jadi, ada tak..Keh3. Honestly 2011 i can't even goreng sayur.....





November

 Balik kampung with bf and pizza with fam and lepak dengan family






 











7 comments:

  1. wahh, byk kenangan manis pd tahun 2012 ye.. hehe..bila nak kahwin lak sis?? Ahakx.. comel je sis ni...

    ReplyDelete
  2. 2013 harap lbh baik drp 2012...=)

    ReplyDelete
  3. salam maulidurrasulll... moga tahun 2013 lebih membahagiakan... amin...

    ReplyDelete
  4. Banyak sangat kenangan 2012 kan?

    -semoga yg indah tetap utuh d ingatan dan yg pahit djadikan pengajaran..

    -semoga hubungan sist. n bf sist kekal hingga ke jinjang pelamin & ke akhir hayat. Ameen:)

    p/s: sist nampak cantik in hijab^^

    ReplyDelete