May 08, 2012

Oleh sebab hari ini tak ada kerja dan tak tau apa nak buat


Yea Yea finally last week am able to move to my own little crib. I rent a small apartment. Apartment 2 bedroom and don't know where to be found. Agak jauh dari town. But ini je yang mampu. *Sigh.

But I am happy.

Rumah kosong tak ada apa dan I tak berwang sangat nak beli perabut. Jadi, rumah masih serba kekurangan. Selain itu, I plan nak pindah keluar Penang hujung tahun ni. Jeng Jeng Jeng. So my bf advice tak payah beli apa lah. :)

Jadi macam bermula dari basic balik. I left my comfort house yang ada semua benda tu dan kerumah yang tak ada apa. :)

Jadi,

Bilik ni memang untuk tido dan solat ajer. Kat rumah lama dulu, kadang (dalam 3 hari dalam seminggu I akan tidur kat sofa sebab tak tahan panas). Bilik ni ada aircond so tak payah lari tidur kat living room kalau panas. :). Cadar tu baru beli tau, wah lembut gila. Barang mahal memang beza dengan barang murah. (Harga asal dia memang mahal, lepas discount murah juga tinggal rm40.00 selepas 70% discount). Bantal pun harga asal dalam rm40 satu. Tapi limited edition tinggal RM12.00 ajer. Tapi tetap suka tido bantal kabu. (Orang kampung betul haha).


Rak kasut yang cuma ada 2 kasut je. Perempuan ke ni ada 2 kasut je? He3. Selebihnya ada dalam kereta dan office. I ada dalam 5 ke 6 pasang kasut je. Need more. I know. P.s. harini xada kerja. tadi dah terbeli flat online. hehe. harimau bintang punya corak. mieawww. eh?



Che, bagi hijau sikit.



Dapur.



Sebab bilik air sekali dengan toilet, I geli nak gosok atau simpan berus gigi dalam tu. Hoho.


Pokok kaktus I pun ikut I pindah. :)



Toilet.





Hehe all pink.



I boleh sepahkan barang sesuka hati. Suka.



Can Cin Cau.


No comments:

Post a Comment

Kebaikan Brewer Yeast Untuk Kucing

Kite ada dua ekor kucing kat rumah. Oyen dan Baby.  Tengah berfikir nak bagi budak berdua tu brewer yeast sebab ada terbaca baik untuk kuli...