December 05, 2012

The Weekender : Durian Fever


 Last week memang asyik terliur tengok gambar durian. Facebook blog and all. Jadi balikje kerja hari Jumaat terus borong 6 biji. All for myself. Lala. Memang tunggu weekend sebab i tak boleh makan durian, nanti pening. Weekend pening xpe, boleh terus ZZZZzzzZzZz jer. And at the same time teringin pulut dan ikan masin.

So, my weekend food. YUM (1) Hari Sabtu, (2) Hari Ahad





October 17, 2012

1st day at gym



Morning. 1st day at gym. GOOD, unless i wake up a bit late. And they have hot shower. wuhhu. other thing don't care. And morning is so n0t peak hour, Me love.easy to park. lovelove

PS. ini ladies gym. No man allowed.

sebagai seorang yang pemalu. its perfect to me






June 20, 2012

Hijau Bumi Tuhan


 Pemandangan dari belakang rumah dekat kampung kami.

NOTE TO MYSELF

Don’t walk away from negative people. RUN!

June 04, 2012

Kalau diperlakukan dengan tidak adil, ingat hanya Tuhan Maha Adil. It leave heart at peace.

Kalau tak diadili didunia, diakhirat sana.

May 14, 2012

5 tahun 5 TAHUN 5 tahun 5 TAHUN



When i was 26 (2012)

I am an Assistant QS. Work at QS Consultants. This year i got increment which 4x times better than my expectation. Blessed.

I have a bf which 26 years older than i am. We know each other since 2008. Been in relationship January 2011. So we been together like  a year and half. Our future is so unclear. To many obstacle along the way. I just love this man. A lot.

Tahun ni p bercuti. Tak de la bercuti sangat. P jalan-jalan kat Genting, Cameron, Langkawi, Teluk Batik, dan balik kampung, :)




When i was 21 (2007)


I am a student of Building Technology, Housing Building and Planning, USM. Tahun ni ada praktikal. Keaadan keluarga masih sihat. Arwah mak dah mula tunjuk kan dia mengalami tekanan melampau. Practikal time is like hell to me. Reasons why i don't wanna work with malay, or malay company or malay atmosphere. Its kinda scare me how....I stick to small company. I hate politic at work place.


I am single after been hearbreak by two guy berturut2. Oh che wah. Masa ni bergelut dengan berat badan naik mendadak.

Bos tempat praktical bawak p Johor tengok bola. I am broke that time. Tapi nak pi jugak. Mak tak nak bagi duit. Mintak derma kat kakak. Heh.


Kinda hell year. I hate that practical moments.




When i was 16 (2002)


A student at SMKJ. Dipulaukan budak sebaya. Budak sekelas. Hell you high school. Why everywhere i go, i got problem?

Life damn tough this year. Kat sekolah macam bodoh. Kat rumah abang accident, lumpuh. Mak ayah kena jaga. They stressed. They all stressed. And i don't blame them. :'(


Kinda hell year. I hate This year!



When i was 11 ( 1997)


A student of sekolah kebangsaan kampong serdang, Perlis. I love standard school. :) We just go to school and play. Meet friends. I think kids now, not anymore. Focus focus study dan bercinta?


I am not smart kids. Dapat nombor tercorot. Duduk kat belakang. I have four good friends. Semua dah kawen. Dah ada baby. Why i am always on the last train of my friends group? samada kawan sekolah rendah? kawan sekolah menengah yang ada tiga sekolah itu? Kawan matrix dah lost contact. Kawan Uni pun sama, semua dah kawen.  EH eh Eh.

Petang-petang kalau tak de kelas 4P. P mengaji Quran kat kampung. Abang hantar, abang ambik tau.

Kalau ada kelas 4P, selalu tengah hari dalam jam 1 macam tu ayah akan hantar bekal. Normally mak masak tak best macam mak mak orang lain masak. Tapi licin jugak. :)

Lepas je kelas 4P dalam jam 5 macam tu p makan laksa dengan kawan-kawan.  Lepas tu rotate pergi rumah masing-masing. Makan pelam cicah sambal. :)

Hmmm....happy childhood memory. :)

When i was 6 (1992)

Masa ni tadika. Tabika serdang. Pakai uniform merah petak-petak. I am one of the dump kids in the class. Paling best time makan. Selalu makan best-best. :)


Ps. Dari umur 3 tahun sampai tingkatan 3 rambut pesen ni. Haiseh.
Apapun, “It is so important that you are grateful for everything in your life. Many people focus on the one thing they want and then forget to be grateful for all the things they have. Without gratitude you cannot achieve anything through the law of attraction, because if you are not emanating gratitude from your being, then by default you are emanating ungratefulness. Be proactive and use the frequency of your being to receive what you want.”

Lots of hell year in my life tapi lagi banyak tahun yang indah. Terima kasih Tuhan. Limpah kurnia MU tak terhingga. That hell year, make me change. Make me no who i am back then. But Pain make me change. And not necessary bad. To a better and tougher me!

Haiyakkk



May 08, 2012

Oleh sebab hari ini tak ada kerja dan tak tau apa nak buat


Yea Yea finally last week am able to move to my own little crib. I rent a small apartment. Apartment 2 bedroom and don't know where to be found. Agak jauh dari town. But ini je yang mampu. *Sigh.

But I am happy.

Rumah kosong tak ada apa dan I tak berwang sangat nak beli perabut. Jadi, rumah masih serba kekurangan. Selain itu, I plan nak pindah keluar Penang hujung tahun ni. Jeng Jeng Jeng. So my bf advice tak payah beli apa lah. :)

Jadi macam bermula dari basic balik. I left my comfort house yang ada semua benda tu dan kerumah yang tak ada apa. :)

Jadi,

Bilik ni memang untuk tido dan solat ajer. Kat rumah lama dulu, kadang (dalam 3 hari dalam seminggu I akan tidur kat sofa sebab tak tahan panas). Bilik ni ada aircond so tak payah lari tidur kat living room kalau panas. :). Cadar tu baru beli tau, wah lembut gila. Barang mahal memang beza dengan barang murah. (Harga asal dia memang mahal, lepas discount murah juga tinggal rm40.00 selepas 70% discount). Bantal pun harga asal dalam rm40 satu. Tapi limited edition tinggal RM12.00 ajer. Tapi tetap suka tido bantal kabu. (Orang kampung betul haha).


Rak kasut yang cuma ada 2 kasut je. Perempuan ke ni ada 2 kasut je? He3. Selebihnya ada dalam kereta dan office. I ada dalam 5 ke 6 pasang kasut je. Need more. I know. P.s. harini xada kerja. tadi dah terbeli flat online. hehe. harimau bintang punya corak. mieawww. eh?



Che, bagi hijau sikit.



Dapur.



Sebab bilik air sekali dengan toilet, I geli nak gosok atau simpan berus gigi dalam tu. Hoho.


Pokok kaktus I pun ikut I pindah. :)



Toilet.





Hehe all pink.



I boleh sepahkan barang sesuka hati. Suka.



Can Cin Cau.


May 07, 2012

Random Photo




Meja office kami.








Luch kat Kampung Melayu, Farlim <3. Depa ada sambal bacang. so yummy.


Bosan2 kerja. snap snap snap








So, the Foldover is back. me superloved <3




 My fav sinful snack



Badan naik mendadak. Me force myself to do a bit exercise. Makan macam biasa. Dah turun 2 kilo. :)



 


February 23, 2012

Dear God



I have one dream. 
Am i almost there yet?
Or am i sinking in my imagination. 
I believe in my dream.
 Will it come true?
 I pray everyday. 
Every moment. 

I pray it may become reality someday. 
Am i almost there?
Or am i sinking again?

I tell myself
Dare to dream
Willing to catch 
Prepare to fall

Because i don't know
Nobody know what tomorrow bring
Maybe tomorrow dream come true?
Maybe tomorrow i realize i am sinking..

Dear God, pretty please.amin.

Hasrina.





Kebaikan Brewer Yeast Untuk Kucing

Kite ada dua ekor kucing kat rumah. Oyen dan Baby.  Tengah berfikir nak bagi budak berdua tu brewer yeast sebab ada terbaca baik untuk kuli...